Atabağı Belediye Başkanı Tayyar LALE

1969 yılında Atabağı Beldesi’nde dünyaya gelen Tayyar LALE ilk ve ortaokulu Atabağı Beldesi’nde okudu. Lise eğitimini Kurtalan ÇPL ve Siirt Lisesi’nde tamamladıktan sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümü’nden mezun oldu.

1999 yılında Refah Partisi’nden Atabağı Belediye Başkan Adayı oldu. 2004 yılında belediye seçimlerini yüzde 70 oy oranıyla kazanarak Atabağı Belediye Başkanı oldu. 2009 yılında Ak Partinin adayı olarak girdiği belediye seçimlerini kazanarak ikinci kez Atabağı Belediye Başkanı oldu. 2014 yılından sonra siyasete ara veren Tayyar LALE, 2019 yılında Ak Parti Atabağı Belediye Başkan Adayı olarak katıldığı 31 Mart seçimlerini kazanarak üçüncü kez göreve geldi.

Birçok Sivil Toplum Örgütünde gönüllü olarak görev alan Tayyar LALE evli ve sekiz çocuk babasıdır.